FAQ; veel gestelde vragen bij het laten maken van geboortekaartjes of trouwkaarten

veel gestelde vragen

Geboortekaartjes met spoed: Ik heb de geboortekaartjes al snel nodig, kan dat?

Vaak wel! Afhankelijk van de lopende opdrachten, kan ik in mijn schema kijken of ik voldoende tijd en ruimte heb voor jullie kaart. Wacht nooit te lang met het ontwerp van je kaartje!

Mag ik eerst een proefdruk van het geboortekaartje/de trouwkaart zien voordat ik de betaling doe?

Helaas is dat niet mogelijk. Je wilt graag een uniek ontwerp, waar ik veel tijd in stop. Het is niet haalbaar om daar proefdrukken van te maken. Natuurlijk ontvang je deze wel nadat we samen tot overeenstemming zijn gekomen en de betaling is gedaan! Het is wel mogelijk om eerder werk van mij in het echt te zien. Op aanvraag stuur ik je graag het (de) bestaande ontwerp (en) toe!

Hoe bepaal ik de kleur van het geboortekaartje/ de trouwkaart?

Je hebt vast al een idee. We kijken samen wat er mogelijk is. Houd er rekening mee dat iedere druk ronde de kleuren licht afwijken. Gebruik je een speciale afwerking, kies je voor glad papier, gloss papier of juist een vintage look papier soort, het is allemaal van invloed op de gekozen kleur. Ook ziet een kleur er op een foto natuurlijk heel anders uit als in het echt, inktkleuren zijn anders opgebouwd dan kleuren van een beeldscherm! Kijk je in daglicht of in de avond? Hou dus altijd rekening met kleurverschillen. De daadwerkelijke kleur zie je op je proefkaartje. (en ook dan kan de kleur heel licht verschillen met de kleur van het uiteindelijke drukwerk vanwege het verschil in druk ronde)

Kun jij de geboortekaartjes/ de trouwkaarten niet alvast voor ons in elkaar zetten?

Bij meervoudige kaartjes (extra kalkpapier of fotokaartje) krijg je alles apart aangeleverd. Wil je dat ik het kaartje helemaal in elkaar zet, dan kost dat extra tijd. In overleg en tegen een meerprijs wil ik natuurlijk meedenken over de mogelijkheden!

Hoe weet ik hoeveel postzegels er op mijn geboortekaartje/ trouwkaart moeten?

Hier kunnen we rekening mee houden tijdens het ontwerp proces. Een enkel kaartje kan meestal verstuurd worden met 1 postzegel. Gebruik je keukenweegschaal om te wegen, boven de 20 gram moeten er meer postzegels op!

Ik heb al een kaartje gezien wat ik wil! Kun jij die ook maken?

Ik maak alleen eigen ontwerpen. Het voorbeeld wat je gezien hebt kunnen we ter inspiratie gebruiken.

En als ik nou iets heel anders wil?

Helemaal leuk! Laat me weten wat je hebt bedacht, we komen er vast samen uit! Je ontvangt een offerte voor op maat gemaakte kaarten. De prijs hangt helemaal af van wat jullie wensen zijn!

Hoe komen de prijzen van een geboortekaartje/trouwkaart tot stand?

De prijs hangt helemaal af van jouw wensen. De papiersoort, de maat, de afwerking (denk aan bijvoorbeeld folie), de tijd die het kost om jouw eigen kaartje te ontwerpen, zijn allemaal factoren die de prijs beinvloeden.

Houd ook rekening met het feit dat de drukker instelkosten/opstartkosten hanteert, wat betekent dat hoe meer kaarten je bestelt, hoe goedkoper het wordt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat 100 kaartjes maar iets duurder zijn dan 50 stuks. (Wat ook weer afhankelijk is van het soort kaartje) Vraag daarom altijd om een offerte, zo weet je waar je aan toe bent. Eenvoudige kaarten (inktdruk) zijn goedkoper dan bijvoorbeeld folie kaarten. Het proces bij velours/fluweel/velvet en of linnen kaarten is behoorlijk arbeidsintensief en daardoor prijziger.

Waarom moet ik het volledige bedrag betalen bij opdracht?

Alle kosten worden vooraf gemaakt; Het ontwerpproces is een tijdrovend klusje wat ik met veel liefde en plezier uitvoer en waar ik graag veel energie in steek om tot het mooiste resultaat te komen. Daarnaast moeten de kosten van drukken en de enveloppen direct en volledig worden voldaan. Je begrijpt nu dat ik dus de kosten maak in het begin van het proces. Daarnaast ontzorgt jullie dit ook; geen omkijken naar betaling midden in de laatste hectiek bij de huwelijks voorbereidingen/kraamtijd, dan heb je je handen vol en kom je ogen te kort met de komst van jullie wondertje!

Kan ik ook enveloppen bij de geboortekaartjes/trouwkaarten bestellen en deze vooraf krijgen?

Ja, zeker. Hartstikke handig om alvast in je verlof te schrijven en postzegels te plakken. Laat het me weten, we regelen het meteen. En die postzegel? Die kun je ook personaliseren!

Welke kleuren enveloppen kan ik bij mijn geboortekaartjes/ trouwkaarten bestellen?

Klik naar de enveloppen pagina in het hoofdmenu om naar alle prachtige kleuren te gaan! Prijzen van enveloppen kan ik je opgeven als ik weet welke kleur en maat je wilt hebben. (let op: het kan voorkomen dat de door jou gewenste envelop niet meer in het assortiment van de leverancier zit)

Heb je ook goedkope geboortekaartjes / budget kaartjes?

Natuurlijk! Deze kaartjes zijn gebaseerd op alleen drukken; dus zonder fluweel, linnen of folie. Evengoed je eigen ontwerp en helemaal exclusief voor jullie kleintje gemaakt. Een enkel A6 kaartje heb je dan al voor rond de 250 euro in een oplage van ongeveer 75 stuks!

Wanneer heb ik mijn geboortekaartjes/ trouwkaarten in huis?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren:

(Heb je het bedrag volledig betaald? Dan nemen we je order in productie.)

Vanaf dan is het afhankelijk van wat je hebt gekozen:

Een kaartje wordt in 1 werkdag gedrukt;

Folie druk duurt 1 a 2 dagen langer;

Fluweel en linnen zijn arbeidsintensief en hierdoor neemt het proces 6 tot 7 werkdagen in beslag.

Het weekend, zaterdag en zondag, zijn dus geen werkdagen.

Het kaartje wordt naar mij verstuurd, meestal duurt dit 1 werkdag. Ik controleer alle kaartjes en maak je bestelling compleet met eventuele accessoires. Alles wordt netjes verpakt en naar jullie verzonden.

We zijn niet aansprakelijk voor vertragingen in het verzendproces van POSTNL. Maar natuurlijk doen wij er alles aan om jullie kaartjes zo snel mogelijk bij jullie te krijgen!

TIP! Wat kun je doen om dit te versnellen: bestel fluweel en linnen kaartjes op tijd; geef de geboorte zo snel mogelijk aan ons door; betaal tijdig; haal de kaartjes eventueel bij ons op!

Ik wil geen reclame op mijn kaartje, kan dat?

Mijn website staat inderdaad altijd op mijn drukwerk. Dit heeft te maken met eigendomsrechten, copyright en naamsbekendheid. Indien jullie dit echt niet willen, kun je dat éénmalig afkopen voor 35 euro.