Hoeveel kost een geboortekaartje?

Wat kost een geboortekaartje ongeveer?

Dat is echt een hele goede vraag en ook wat lastiger te beantwoorden.

Wat een geboortekaartje kost hangt van heel veel verschillende factoren af! En dat heeft alles te maken met de keuzes die jullie maken. Een goedkoop geboortekaartje hoeft zeker niet minder mooi of origineel te zijn. Integendeel, soms is less juist more!
Een kaartje wat geen extra's behoeft is voordeliger. Wat ik daarmee bedoel?
Een kaartje wat in kleur gedrukt wordt. Punt. Kijk maar eens bij onze budgetkaartjes, hoe prachtig zo'n kaartje kan zijn!Wil je gebruik maken van toevoegingen als bijvoorbeeld foliedruk, (goud, zilver, koper/rosé of holografisch) dan wordt het kaartje duurder. Het is een extra proces bij de drukker wat gebeurt na het drukken van de kaart. 

GEboortekaartje meisje met goudfolie Bowie


Nog een bijzonder mooie toevoeging: laminaat. In mat, glossy of soft touch. Die laatste is echt mijn favoriet. Zoals de naam doet vermoeden,  wordt het kaartje hier heel zacht van. Aaibaar, zelfs! Het is jammer dat je dat niet goed op foto’s kunt zien. Maar je mag altijd om bestaand werk vragen, ik stuur je met liefde wat materiaal op wat ik eerder maakte, zodat je met eigen ogen en handen kunt zien en voelen hoe mooi kaartjes met deze afwerking zijn.

geboortekaartje met goudfolie Anne en Benji


Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een foto kaartje wat je los op het kaartje bevestigt. Super schattig, zo kunnen alle ontvangers van jullie kaartje alvast een glimp opvangen van jullie wondertje. Of we maken gebruik van een kalkvel, ook wel transparant genoemd.  Deze plaats je los over het kaartje heen en bevestig je met een bakkerstouwtje of paperclipje.

geboortekaartje jongen met goudfolie donkergroen met sterrenbeeld en fotokaartje dex

Hoe meer toevoegingen, hoe duurder het kaartje wordt. En, heel gek en tegenstrijdig misschien: hoe meer kaartjes je afneemt, hoe goedkoper het per kaartje wordt. Hoe dat kan? De drukker hanteert als eerste opstart- en instelkosten. Daarna maakt het dus voor hen niet uit of er 50 of 100 of 500 stuks worden gedrukt. De kosten voor instellingen en opstarten zijn dan al betaald. Je betaalt dan alleen nog wat extra voor het papier en de materialen.

Samenvattend:

Voor een enkel A6 kaartje wat alleen met inkt bedrukt wordt, zonder verdere toevoegingen, kun je voor rond de 250 euro klaar zijn voor 100 stuks. (exclusief enveloppen en verzendkosten) Kijk maar eens bij onze budget kaartjes! Voor meer prijzen kijk je bij de voorbeelden op onze site. Hier staan veelal richtprijzen bij!

Mocht je naar aanleiding van dit artikel meer informatie of een vrijblijvende offerte willen, neem dan contact met me op via het contactformulier wat je onder elk geboortekaartje vindt. Of mail direct naar concettacordaro@gmail.com

Over de schrijver
Reactie plaatsen