Welke gegevens  zet je op een geboortekaartje?

Welke gegevens zet je op een geboortekaartje?

geboortekaartje meisje felle kleur oranje met goudfolie Isabelle

Welke gegevens  zet je op een geboortekaartje?

Er zijn wat gangbare gegevens die je op het geboortekaartje zet. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, eigenlijk zijn de gegevens die “nodig” zijn, best logisch. Lees je mee?

De naam of namen

Laten we beginnen met het belangrijkste: de naam van jullie kleintje. Deze mag een prominente plaats op het geboortekaartje hebben. Op de binnenkant of achterkant kun je er voor kiezen om hier de 2e en of 3e naam en of de achternaam aan toe voegt.

TIP: Je kunt ervoor kiezen om de naam in folie te laten drukken! Dat kan in goud, zilver, rosé/koper of holografisch.

geboortekaartje meisje felle kleur oranje met goudfolie Isabelle

Geboortedatum

Daarnaast kiezen veel ouders ervoor om ook de geboortedatum op de voorkant te zetten. Wil je het wat rustiger houden, of heb je andere afbeeldingen voor op je kaart, dan kan het ook in de binnenkant of op de achterkant.

geboortekaartje jongen met goudfolie lijnen dominic
Uitstraling

Verder op de voorkant: een afbeelding, print of kleur. Hierin is heel veel mogelijk, zo niet alles!
geboortekaartje meisje met goudfolie bloemen boho stijl

Datum, tijd, gewicht en eventueel lengte

Verder is het gebruikelijk om de datum, tijd, gewicht en eventueel lengte te vermelden. Je kunt hierbij kiezen om dat met symbooltjes te doen; een kalendertje, klokje, weegschaal, liniaal, enz. Tegenwoordig houden ze niet meer zo van meten, omdat ze jullie kleintje dan wat moeten forceren. Laat de lengte dan gewoon lekker weg.

Zinnetje of gedichtje op het geboortekaartje

Op de achterkant van het kaartje kun je beginnen met een lief zinnetje of kort gedichtje.

geboortekaartje met goudfolie en kalkpapier benthe

NAW gegevens

Daaronder komen de gegevens van jullie, de ouders. Jullie namen, al dan niet met achternaam, adres, postcode en woonplaats. Je kunt ook jullie mobiele nummers toevoegen, handig voor het afspreken van de kraamvisite.
geboortekaartje meisje met goudfolie en transparant kalkpapier Cato


Afbeeldingen en extra’s

Heb je een dubbel kaartje,  dan heb je wat extra ruimte! Natuurlijk kun je de linkerzijde leeg laten, maar je kunt ook het eerder genoemde zinnetje of een wat langer gedichtje kwijt op dit deel. Vind je dat te druk, dan kun je ook een lief hartje of stoer sterretje afbeelden. Of misschien de afbeelding van de voorkant in het klein?
geboortekaartje met goudfolie en gedichtje

Onthoud dat niks moet en dat je hier je eigen draai aan kunt geven. Heb je zelf een briljant idee? Laat het me weten en ik kijk of ik het voor je uit kan voeren!
Liefs, Concetta 

Over de schrijver
Reactie plaatsen