Tips voor gebruik van de editor

Aan de slag met de editor! Kijk onze uitlegvideo:

You've got this! De editor is heel gebruiksvriendelijk ingericht. Wel een paar tips om op te letten:

  • De editor werkt het makkelijkst op een laptop of computer. Op je telefoon wordt het al gauw klein en gepriegel. Ook werkt de editor minder soepel op je telefoon.
  • Kies een kaart die het dichtst bij je wensen ligt. Zo heb je al een mooie basis om mee aan de slag te gaan.
  • In de editor kun je zelf de achtergrond kleur, lettertypes, afbeeldingen enzovoorts aanpassen. Heb je een eigen kleurcode? Voer deze in door op het plusje achter de kleuren te klikken!
  • Witte randen langs je ontwerp kun je voorkomen door de achtergrond (afbeelding) tot de buitenste lijnen van de kaart te slepen. De veiligheidsmarge dient voor teksten en afbeeldingen die je niet afgesneden wilt hebben van de kaart, de stippellijn geeft de rand van de echte kaart aan, maar om te voorkomen dat met snijden er witte randjes ontstaan, trek je de achtergrond dus tot de buitenste gesloten lijn. Enige uitzondering hier is foliedruk, die trek je tot maximaal de stippellijn!
  • Maak gebruik van het raster om netjes uit te lijnen. Rechts bovenin kun je deze aanklikken en weer uit klikken. Sleep je teksten heen en weer, dan zie je ook rode lijnen die het midden aangeven.
  • Je kunt op je kaart maar één kleur folie kiezen. Verander je een element, dan veranderen alle folie elementen mee in de nieuwe aangevinkte kleur. De folie kleuren staan boven de kleurblokjes.

En kom je er niet uit? Met je meekijken en adviseren is altijd gratis! Stuur ons een berichtje.

Meer tips

Meer tips? Lees meer wat je moet weten voordat je gaat bestellen, over label- foto geboortekaartjes, hoe je je eigen postzegel maakt, welke tekst je op het geboortekaartje zet, als je inspiratie wilt voor babynamen, en als je meer wilt weten over versturen!